Tõnis Arnover • 15. november 2001 kell 11:52

Usaldushääletus Saksamaal võib tuua uued valimised

Saksamaa kantsler Gerhard Schröder on raskes olukorras. Ta soovib saata Afganistani terrorivastasesse võitlusse 3900 saksa sõjaväelast, kuid valitsuskoalitsioonis puudub sellele selge toetus.

Et asja lahendada seostab ta selle küsimuse homme parlamendis usaldushääletusega, mille kaotamise korral tulevad tõenäoliselt ennetähtaegsed valimised, teatavad CNN ja BBC.

Parlamendi 666 liikme häältest vajab koalitsioon, mida toetab 341 parlamendiliiget, 334 häält. Kuna mitmed sotsiaaldemokraadid ja rohelised ei toeta eriüksuste saatmise plaani, siis oma leerist ta hääli ilmselt kokku ei saa, kuid teda võivad toetada opositsioonis olevad kristlikud demokraadid.

Saksamaa probleeme komplitseerib seegi, et valitsuse majandusnõustajateks olev nn viie targa ökonomisti grupp ennustas äsja riigi selle aasta majanduskasvuks ainult 0,6% ja tuleva aasta kasvuks 0,7% ega välista ka majanduskriisi.

Hetkel kuum