Ülar Lauk • 16. november 2001 kell 12:07

Ameerika tekstiilitööstuses pankrotid odava impordi tõttu

USA üks tugevamaid tekstiilikorporatsioone Burlington Industries pöördus Delaware"i osariigis pankrotiasjas kohtu poole palvega kindlustada kompaniile kaitse kreeditoride eest, kirjutab Wall Street Journal.

Pankrotiprotseduur algatatakse ainult grupi ameerika ettevõtete suhtes, kuhu kuuluvad peakompanii ja veel 24 kompaniid. Nimekirjas ei ole ühisettevõtteid Nano-Tex ja Burlington Worldwide Limited. Ameerika kompanii võlad ulatuvad 1,1 mld dollarini.

Nagu ka teised tekstiilikompaniid, kannatab Burlington arengumaadest tuleva odava impordi tõttu, millest suur osa tuuakse sisse ebalegaalselt.

Enne teadet Burlingtoni pankrotist tuli teade, et suurim teksastetootja VF Corp, mille brändide hulka kuuluvad Lee ja Wrangler, koondab 13 000 töökohta.

Burlingtoni peadirektor George Henderson on vihane valitsuse peale, öeldes, et see kasutab tekstiilitööstust peenrahana rahvusvahelistel kaubandusläbirääkimistel.Burlington saavutas nüüd kokkuleppe pankadega eesotsas J.P.Morgan Chase Co grupile 190 mln dollari suuruse laenu andmisest. Need vahendid peaks lubama Burlingtonil jätkata tegevust reorganiseerimisperioodil.

Burlingtoni probleemid ilmnesid selle aasta juulis, kui teatati finantsaasta III kvartali kasumiks 1,5 mln dollarit. IV kvartaliks, mis lõppes 30.septembril, ennustab kompanii kahjumit. Investeerimiskompaniid reageerisid sellele kompanii aktsiate reitingu langetamisega.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2001/11/16-44-04.html>

Hetkel kuum