16. november 2001 kell 13:49

Arno Mägi: Ookeani pankrotipesa saab maksta töötasuvõlad

Tänane lõplik Riigikohtu lahend pankrotistunud RASi Ookean ja välispankade vahelises vaidluses annab võimaluse maksta ära töötasuvõlad ning vähendada võlga maksuameti ees, ütles Ookeani pankrotihaldur Arno Mägi.

Mägi andmeil on Ookean endistele töötajatele võlgu 4 miljonit krooni. ?Ülejäänud laekuvast rahast läheks Ookeani suurimale võlausaldajale ehk maksuametile,? lisas Mägi. ?Viis aastat kestnud pankrotiprotsess hakkab lõpusirgele jõudma.?

Riigikohus mõistis täna Ookeani kasuks välja kolmelt välispangalt ? Soome Leonia Pankkilt (endine ärinimi Postipankki) ja Okopank Osuuspankkien Keskuspankkilt (endine ärinimi Okopank Osuuspankkien Keskusosakepankki) ning Saksa Ost-West Handelsbankilt ? 33 miljonit krooni.

?Meil on lootust nüüd saada ka Lõuna-Aafrika Vabariigi kohtust kätte kahe Ookeani laeva müügist saadud raha 28 miljonit krooni,? rääkis Mägi. ?LAVi kohus on öelnud, et nende lahend sõltub lõplikust kohtulahendist Eestis.?

Pärast riigikohtu tänast otsus, mis tunnistab õigustühisteks Ookeani ja kolme välispanga vahel 1993. aastal sõlmitud laenu- ja pandilepingud, pole välispankadel enam ka alust 160,7 miljoni krooni suurusele võlanõudele Ookeani vastu.

Hetkel kuum