Ülar Lauk • 16. november 2001 kell 14:41

Kurikuulus internetiguru lahkub Wall Streetilt

Wall Streetilt lahkub kuulus turuanalüütik Henry Blodget, kes praktiliselt üksinda provotseeris huvi tõusu internetifirmade aktsiate vastu 90ndate aastate lõpul, kirjutab Gazeta.ru.

35-aastane Blodget on üks tuntumaid ja kõrgelt tasustavamaid maaklereid kogu Wall Streeti ajaloo vältel. Tema osa internetikompaniide populaarsusesse ja nende hilisemasse langusesse on raske üle hinnata. Huvitav on, et pärast Yale ülikooli lõpetamist alustas ta ajakirjanikuna.

CIBS World Markets analüütikuna sai temast internetibuumi sümbol. 1998.a. ennustas ta, et Amazon.com aktsiad tõusevad 200-lt dollarilt üle 400 taseme. Tookord oli tal õigus - 1999.a. tõusid Amazon.com aktsiad 680-le dollarile. Siis lülitus Blodget edukalt üle vähetuntud Pets.com ja eToys aktsiatele. 1999.a. sai temast Merrill Lynchi juhtiv elektronkaubanduse ja internetikompaniide ekspert. Ta jäi optimistiks ka edaspidi ja see tõi Merill Lynchile kaela massi kohtuhagisid.

Paljud raha kaotanud kliendid nõudsid Blodgeti vallandamist. Nüüd lahkuski Blodget Wall Streetilt - kuulu järgi maksis Merill Lynch talle lepingu lõpetamise tõttu 2 mln dollarit.

Praegu kavatseb Blodget kirjutada internetibuumist aktsiaturul raamatu.

<#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/2001/11/15/uollctritpot.shtml>

Hetkel kuum