Inge Rumessen • 16 november 2001

Ööga tormikahjustused kolmekordistunud

Tänase ööga on tormi tõttu rivist väljas 3348 trafopunkti ja alajaama üle kogu Eesti, mis on kolm korda enam, kui eile õhtul.

?Torm on ööga väga palju pahandust teinud,? nentis Eesti Energia jaotusvõrgu kommunikatsioonijuht Kaie Saar. Eile õhtul oli maas vaid pisut üle 1000 trafopunkti ja alajaama. ?Kõige hullem on praegu olukord Lääne-Virumaal, rivist on väljas ligi 500 trafopunkti.?

Kaie Saare sõnul on brigaadid juba väljas, et kahjustusi likvideerida, kuid ilmselt võtavad parandustööd aega kuni kaks nädalat. ?Kõige kauem läheb puude poolt purustatud liinide parandamine.?

Paar nädalat tagasi möllanud tormikahjustuste likvideerimine läks Eesti Energiale maksma veidi üle miljoni krooni. Siis oli maas pea 1000 trafopunkti. Saare hinnangul võib seekord olla summa kaks korda suurem.

Hetkel kuum