ÄP fototoimetus • 18. november 2001 kell 22:00

Käsiraamat juhatab korteriomanikku õigete otsuste langetamisel

Kui omanik võib oma varaga teha kõike ja teised ei tohi teda seejuures takistada, siis kuidas tuleks lahendada kahe korteriomaniku vaidlus, kui üks neist tahab oma korteris magada ja teine samal ajal pasunat puhuda?

Vastuse sellele ja paljudele teistele korteriomandit puudutavatele küsimustele annab äsja trükivalgust näinud käsiraamat ?Kuidas efektiivselt majandada korterelamut??, milles ühiste kaante vahele on koondatud elamureformiga seotud õigusaktide muudatused ning kommentaarid neile.

Nõuandeid jagavad spetsialistid, kes ise on olnud nii uue korteriomandi seaduse koostamise kui ka eluruumide erastamise seaduse arvukate muudatuste tegemise juures ? justiitsministeeriumi nõunik Kaupo Paal, Tallinna Maa-ameti korteriomandi seadmise osakonna juhataja Lüüli Junti ja riigiprokurör Kaido Kolk.

Raamat peaks olema truuks abimeheks neile kümnetele tuhandetele Eestimaa korteriomanikele, kelle valduses on umbes 90 protsenti kõikide eluruumide üldarvust. Selguse ja loogilise järjestuse huvides on kommentaarid jagatud kolme ossa: 1) korteriomand ja omanike vahelised suhted, 2) korteriomandi seadmine ning ehitise aluse maa erastamine ja 3) korteriühistud ning nendega seotud seadusandlus. Lisaks õigusaktide kommentaaridele leiab raamatust ka juhised korteriühistu asutamiseks, korteriühistu tegevusskeemide ja eesmärkide kirjelduse ning ühistu põhikirja jt dokumentide näidised.

Mustamäe linnaosa valitsuse initsiatiivil kirjastuse Elmatar poolt välja antud raamatu trükiarv on 2000, see on saadaval raamatukauplustes ja kaubakeskustes ning maksab 70?80 krooni ringis.

Autor: ÄP

Hetkel kuum