Börsiülevaade: investorid usuvad majanduse paranemisse ja tõstavad börse

19. november 2001, 09:54

Möödunud nädala lõpus viimase kahe ja poole kuu kõrgeima tasemeni kerkinud Euroopa börsid ning viimase nelja kuu kõrgeimate hindade jõudnud tehnoloogiasektor tõotab täna maaklerite sõnul kosumist jätkata. Lootused 2002. aasta teise poole majanduse taastumise osas on endiselt jõus.

Nädala viimane päev möödus Tallinna börsil kaubeldava kolme liideraktsia jaoks aktiivselt kuid ilma ühtse suunata. Kui Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia püsis stabiilselt ranges hinnakoridoris, siis Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> ja Norma <GR#EE.NORMA> aktsiate hinnanoteeringud kosusid päevaga jõudsalt.

Päevaga ligi 2 mln kroonist käivet ja toredat kauplemisaktiivsust üles näidanud ohutusrihmade tootja aktsia tõusis 1,2% ning sulgus 51 kroonil, mis on aktsia jaoks ülematuna seisnud alates selle aasta 17. augustist.

Viimase kaheksa nädala jooksul, mille vahele on jäänud ka korralikud kolmanda kvartali tulemused, on Norma aktsia kerkinud kokku juba 18,6%.

Täpselt sama ajavahemiku jooksul on tugevalt esinenud ka Norma suuromanik Autoliv, mille aktsia on kosunud Stockholmi börsil 151,50 Rootsi kroonilt 188 Rootsi kroonini ehk 24,1%.

Mõõdukalt kosuva Euroopa telekomisektori kõrval jätkas reedel ülesrühkimist ka Eesti Telekomi aktsia. Päevaga 1,5% tõusu ja kerkimist 67,75 kroonini tähendas aktsia jaoks 12. järjestikust tõusupäeva, mille jooksul on aktsia jõudnud kosuda kokku juba 23,2% võrra.

Aktsia edasise liikumise kohta ütles Han-sabank Marketsi maakler Lauri Lind uudisteagentuurile Reu-ters, et siiani välishuvist ülesviidud Eesti Telekomi aktsia peaks stabiliseeruma 70 krooni all.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing