Peep Sooman • 19. november 2001 kell 12:33

Nädalaleht koostab politseinike paturegistrit

Virumaa nädalaleht tahab koostada politseinike paturegistrit, kust peaks selguma kunagi patustanud politseinike nimed ning muu taust, nagu näiteks põhjused nende üleviimisel teistesse maakondadesse.

'Usume, et koostamisel olev andmebaas saab olema rohkesti kasutatav ka ajakirjanike poolt, sest sellekohane üleriigiline andmebaas on seni puudunud,' kirjutas Virumaa Nädalalehe vastutav väljaandja Imre Termonen lehetoimetustele saadetud ülekutses baasi koostamisega liituda.

'Andmebaas annab ajakirjanikele võimaluse näiteks selgitada välja miks üks või teine kõrge politseiametnik ühest maakonnast/linnast teise üleviidi jne jne. Samuti oleme veendunud, et sellekohase andmebaasi olemasolu ise juba sunnib politseiametnike (ja miks mitte ka teisi riigiametnike) enim rõhku pöörama seaduste järgimisele ja neist kinnipidamisele,' lisas ta.

Hetkel kuum