Riigimets sai tormi tõttu kahju 6 miljonit krooni

20. november 2001, 10:12

Möödunud nädalal Eestis möllanud tormituuled langetasid riigimetsas umbes 50 000 tihumeetrit puitu, kokku hindab Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) kahju 6 miljonile kroonile, kirjutab Postimees.

RMK turundusjuhi Ulvar Kaubi sõnul on kahjustused kõige suuremad Kirde-Eestis. ?Tormimurd ulatub Pärnumaalt üle Järvamaa Kirde-Eestisse välja. Huvitaval kombel said saared seekord vähem kannatada, kuigi üksikuid puid on kõikjal pikali,? nentis Kaubi.

Kirde-Eestis, kus juulitrombi tekitatud kahjustused pole veel likvideeritud, jäeti püsti just hõredad tervena tundunud metsaosad. ?Nüüd lükkas viimane torm need puud kõik pikali,? kinnitas Kaubi. Möödunudnädalane torm mudis ka kuusikuid. Kaubi kinnitusel tuleb talve jooksul tormimurd koristada.

Tudu metsaülem Ain Saapar ütles, et juulitrombiga võrreldes on kahjustused märkimisväärselt väiksemad. ?Seekord möllas torm hõredamates kohtades ja jättis suured metsad kahjustamata,? kinnitas Saapar. Hinnanguliselt tuleb Kirde-Eestis koristada umbes 15 000 tihumeetrit puitu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing