Eestist tipptasemel koolitahvlid

Väinu Rozental 21. november 2001, 00:00

Tegelikult jõuab TK-Team Eesti toodetest Eesti koolidesse ja firmadesse vaid üks protsent. Kogu toodang ? kriiditahvlid, valged markeritahvlid, teadetetahvlid, konverentsikapid, grafoprojektori alused ja ekraanid ning palju muud ? eksporditakse Soome emafirmale Taulukeskus TK-Team Oy, kes tegeleb müügiga üle maailma. TK-Team Eesti põhiturg on Skandinaavia ja Euroopa riigid.

TK-Team Eesti tegevdirektori Ants Reinumägi sõnul on nende toodangu suuremad edasimüüjad Eestis AS Isku Mööbel, mis kaupleb konverentsisaalide sisustusega, ja AS Infotark, mis müüb kooli- ja kontoritahvleid. Reinumägi andmeil on nende toodanguga sisustatud Eestis näiteks Radisson SASi hotelli konverentsisaalid ja Rocca al Mare kooli klassiruumid.

Infotarga müügikonsultandi Eve Leinola hinnangul on enamminev kaup valged tu?i- ehk markeritahvlid, mida on mugavam ja puhtam käsitseda. Leinola sõnul müüvad nad ka Saksamaa firma Dahle tahvleid. ?TK-Team Eesti tooteid pakkudes ei jäta ma kunagi mainimata, et tegu on Eesti firmaga,? räägib Leinola. ?Pealegi on Dahle tootevalik väiksem ja nad ei anna oma tahvleid katvale glasuurile eluaegset garantiid, nagu teeb seda TK-Team Eesti.?

TK-Team Eesti tahvlite edasimüüja, füüsilisest isikust ettevõtja Jaan Vaitmaa sõnul ostaksid koolid kvaliteetseid tahvleid palju rohkem, kui neil oleks raha. ?Põltsamaa meeste valmistatud tahvlid on maailmatasemel,? väidab aastakümneid koolide tehniliste vahenditega kokku puutunud Vaitmaa. ?Tahvlile peab saama hästi peale kirjutada ja maha pühkida, peab saama kasutada magneteid ja tahvel ei tohi läikida.? Keskmine kahe meetri laiune ja 1,2 meetri kõrgune kriiditahvel maksab ligi 3000 krooni.

Ants Reinumägi sõnul investeeris emafirma neli aastat tagasi Põltsamaale tootmise Soomest ületoomisse üle 2,5 miljoni krooni. Tänavu kevadel valmis kolm miljonit krooni maksnud uus tootmishall. Kuue inimesega tootmist alustanud TK-Team Eestis töötab täna 21 inimest. Kuni septembrini kandis firma nime TK Abstracta Eesti. Uus nimi on Eesti tarbijale omasem, põhjendab Reinumägi nimevahetust.

?Oleme igal aastal suurendanud Eestist hangitud materjalide osa,? rõhutab Reinumägi. Firma tänavusest 7,5 miljoni krooni suurusest käibest moodustab materjalihange Eestist 4 miljonit krooni. Eesti firmad varustavad TK-Team Eestit puitkuid- ja saepuruplaatidega, metalli- ja puitdetailidega ning pakendiga.

?Kriidi- ja markeritahvleid katva portselanpleki tarnime Belgiast ning grafoprojektorite ekraanid tulevad USAst,? loetleb Reinumägi. ?Kõige kallima materjali ? savi ja korgi segust teadetetahvlid ? ostame sisse Rootsist.?

TK-Team Eesti töötab ümbertöötlemislepingu alusel. ?Importtoore tuleb käibemaksuvabalt sisse ning toodang läheb käibemaksuvabalt välja,? selgitab Reinumägi ning kurdab sellega kaasneva paberimajanduse kasvu üle.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing