Hiina keskpank ostab valuutareservi eurosid

Tõnis Oja 21. november 2001, 00:00

Euro kurss kerkis eile kolme kuu madalaimalt tasemelt pärast seda, kui Hiina keskpank teatas, et suurendab oma välisvaluuta reservis eurode osatähtust. Hiina keskpanga asepresident Guo Shuquing ei teatanud, millal ja kui palju keskpank Euroopa ühisraha ostab, samuti keeldus ta kommenteerimast euros domineeritud väärtpaberite osakaalu keskpanga välisvaluuta portfellis.

Hiina keskpank on välisvaluuta reservide poolest maailmas suuruselt teine. Oktoobri lõpu seisuga oli pangal valuutareserve kokku 203 miljardi USA dollari (3,6 triljoni krooni) väärtuses.

Euro tugevnemine jääb siiski ilmselt lühiajaliseks. Vana Maailma tööstustoodang vähenes septembris, mis tähendab langust kolmandat järjestikust kvartalit. Peagi avaldatav Saksamaa äriusaldusindeks ja kolmanda kvartali majanduskasv tulevad tõenäoliselt kehvad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing