Suitsud kõige kallimad Eestis, õlu Lätis

22. november 2001, 09:47

Kolme Balti riigi eelmisel nädalal tehtud hinnavõrdlus näitab, et suitsud L M Super Lights on kõige kallimad Eestis ja odavaimad Leedus. Kõige tuntum kohalik õlu pooleliitrises pudelis maksab aga kõige rohkem Lätis ja kõige vähem Eestis.

Ajakirjanik Peep Soomani poolt läbi viidud hinnauuringust selgub, et kui suitsupakk L M maksab Eestis 15,9 krooni, siis Lätis maksab see 12,7 krooni ja leedus 12,1 krooni.

Õlledest maksab Saku Originaal Eestis 9,5 krooni, Läti tuntuim õlu Aldaris 'Zelta' maksab 10,2 krooni ja Leedu õlu Extra 'Svyturys' maksab 10,1 krooni.

Pooleliitrine pudel kõige tuntumat viina maksab kõige rohkem Eestis (Liviko 'Viru valge' 69 krooni), Lätis maksab Latvijas Balzams`i 'Moskovskaja Ossobaja' 73,2 krooni ja Leedus maksab Strumbrasi 'Vodka Lithuania' 49,2 krooni.

Coca-Cola on kõigis kolmes riigis hetkel praktiliselt sama hinnaga müügil: Eestis 7,5 krooni, Lätis 8,2 krooni ja Leedus 7,4 krooni.

Homses Äripäevas ilmub põhjalik võrdlustabeliga lugu Eesti, Läti ja Leedu hinnavõrdlusest. Peep Sooman koostas nimekirja enim ostetavatest kaupadest ja teenustest ja Äripäeva Läti-Leedu sõsarlehtede abiga koostas hinnavõrdluse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing