• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Esimene maksupolitsei protsess sai lahendi

  ?Kui inimesed irvitavad Eesti riigi üle, siis tuleb ka riigil võtta teine positsioon,? ütles maksupolitsei juht Enriko Aav.
  Olles kaheksa eri tegevusalaga äriühingu eesotsas jättis Andres Ojavere (29) maksuametile esitamata käibedeklaratsioonid. Enriko Aava selgitusel oli tegu kriminaalkuriteoga, sest Ojavere ei unustanud, vaid jättis tahtlikult ning jätkuvalt ka pärast halduskaristust deklaratsioonid esitamata. ?Mulle jäi mulje, et need äriühingud tegelikult ei tegutsenud või olid raskustes.?
  Kohtus süü omaks võtnud Ojaveret ei õnnestunud Äripäeval kätte saada.
  Lisaks kaheksale äriühingule on tema elukoha aadressile registreeritud OÜ Advisor, mille kohta pole samuti esitatud maksudeklaratsioone. Samuti pole võimalik konsultatsiooniteenuseid pakkuva firmaga ühendust saada.
  Hetkel töötab Ojavere OÜ Virgim Trade direktorina. Kohtunik Katre Poljakova sõnul kinnitas Ojavere eeluurimisel, et selle firmaga on kõik korras.
  Kuigi maksupolitsei ei tegelenud selle juhtumi puhul maksuvõlgadega, on osal firmadel ka maksuvõlad. Näiteks ASil RBE Transaact on Krediidiinfo andmeil maksuametile tasumata 56 000 krooni, lisaks viivist 31 000 krooni eest. ASi EKE Ehitus maksuvõlg koos viivisega aga küündib juba 5 mln kroonini.
  ?See ei tähenda, et me kogu tähelepanu suuname neile, kel deklaratsioon esitamata,? ütles Aav. ?Kui aga on tegemist kriminaalkuriteoga, see tähendab, et on kuriteo koosseis ja tahtlikult, isikliku kasu huvides on jäetud esitamata aruandlus, võtame selle muidugi ette.?
  Hetkel on maksupolitsei tähelepanu all käibemaksu pettused ning ka ümbrikupalga juhtumeid, millega on riigile tekitatud rahaline kahju. ?Ümbrikupalkadega on nagu altkäemaksuga, et mõlemad osapooled tahavad varjata. Vihjetesse suhtume kriitilise pilguga, kui hakkavad ühe firma kohta korduma, siis on põhjust tähelepanu pöörata.?
  Möödunud nädala seisuga on deklaratsiooni jätnud maksuametile esitamata 5400 käibemaksukohustuslasest äriühingut, mis on ligi viiendik nende koguarvust (sh pankrotistunud ettevõtted ning müümata riiulifirmad).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.