• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalurite püünisetasu võib kallineda

  Üleeile arutasid keskkonnaministeeriumi kalandusspetsialistid ning mereinstituudi teadlased Saaremaal kalurite esindajatega kalavaru olukorda ning tuleva aasta püügivõimalusi, kirjutab Pärnu Postimees.

  ?Tõenäoliselt lähevad räime seisevnootade ja mõrdade tasud kuni 2,5 korda kallimaks,? ütles Saaremaal käinud Pärnumaa keskkonnateenistuse kalanduse peaspetsialist Mart Arula. Ta lisas, et kindlalt saab seda väita siis, kui ministri määrus on Riigi Teatajas avaldatud.
  Püüniste loa tasu sõltub väljapüügist ning kala keskmisest turuhinnast. Et tänavu oli räimesaak Arula andmeil erakordselt hea ning hindki normaalne, tuleb rannakalureil uuel aastal püüniste lubade eest rohkem raha välja käia.
  Arula nentis, et ehkki rannakalureil läheneb püügilubade avalduste esitamise tähtaeg 1. detsember, pole tänaseni selge, kui suured tulevad järgmise aasta püügivahendite tasud ning kui palju ja milliseid püüniseid on Pärnumaa rannikumeres lubatud kasutada. Teadmatus valitseb püügipiirangutegi suhtes.
  Saaremaal oli palju juttu räimevaru kehvast seisukorrast ning saarlaste nigelast räimesaagist, rääkis Arula. Seetõttu on kavas kehtestada Läänemere Eesti vetes traalpüügi lisapiirangud, et avamereräim saaks segamatult randa kudema tulla.
  Õnneks jätkub Liivi lahes räimevarusid ja võib loota, et rannakalurite püüniste arvu oluliselt ei kärbita, teatas Pärnumaa kalandusspetsialist.
  Küll hakkab tuleval aastal kehtima seadusemuudatus, mis lubab piiratud vahenditega töönduslikku püüki taas rannaküla elanikele.
  Jäme ots on praegu rannikuäärsete valdade käes, mis peavad rannaküla elanikud kindlaks määrama, ütles Arula.
  Selge on see, et kolmevõrgumeeste arv kasvab taas ning püügikoormus suureneb, aga kala jääb meres järjest vähemaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
USA aktsiaturg lõpetas jaaninädala ralliga
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Rapla rahvas on uue Risti Kaubanduskeskuse juba hästi omaks võtnud
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Vene Teater otsib sõjakeerises rahupunkti. "Lapsed ei pea teadma, mis on sõda ja surm"
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.