22. november 2001 kell 9:48

Pensionikulud ja nõudluse kokkutõmbumine viis Finnairi kahjumisse

Soome lennufirma Finnair teatas neljapäeval, et sai kolmandas kvartalis 8,2 mln eurot puhaskahjumit (0,10 eurot aktsia kohta). Ettevõtte sõnul põhjustas kasumlikkuse kukkumist nii nõudluse kui müügimahtude langus kui ka suuremad pensionikulud, teatas uudisteagentuur Dow Jones.

Veel möödunud aasta kolmandas kvartalis teenis ettevõtte 32 mln euro suuruse puhaskasumi.

Lennufirma kolmanda kvartali müügimaht kahanes 408,9 mln eurolt 390,8 mln euroni (6,1 mld krooni).

Reisijate arv peaks järgneva paari kuu jooksul olema selgelt allpool eelmise aasta näitajaid ning kasumit peaks kahandama suuremad kindlustus- ja pensionikulud, mis on tingitud aktsiaturu selle aasta kehvast liikumisest, teatas Finnair.

Soome lennufirma ütles, et ta 2001. aasta tegevuskasum peaks tulema negatiivne.

Finnair kahandab talvehooajal lendude arv võrreldes aastataguse ajaga 5,5%.

?Dramaatiline nõudluse vähenemine lennutranspordis on löönud kogu sektorit ja teinud omad korrektiivid. Me võitleme praegu ellujäämise eest ja mitte kõik ei tule sellega toime,? ütles ettevõtte juhatuse esimees Keijo Suila.

Tarbijate nõudlus lennutranspordi järgi peaks normaliseeruma Suila sõnul järgmise aasta lõpupoole.

Finnairi aktsia oli kell 11:37 Helsingi börsil 3,7 eurol ehk samal tasemel kui eile.

Hetkel kuum