Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pensionikulud ja nõudluse kokkutõmbumine viis Finnairi kahjumisse

  Soome lennufirma Finnair teatas neljapäeval, et sai kolmandas kvartalis 8,2 mln eurot puhaskahjumit (0,10 eurot aktsia kohta). Ettevõtte sõnul põhjustas kasumlikkuse kukkumist nii nõudluse kui müügimahtude langus kui ka suuremad pensionikulud, teatas uudisteagentuur Dow Jones.

  Veel möödunud aasta kolmandas kvartalis teenis ettevõtte 32 mln euro suuruse puhaskasumi.
  Lennufirma kolmanda kvartali müügimaht kahanes 408,9 mln eurolt 390,8 mln euroni (6,1 mld krooni).
  Reisijate arv peaks järgneva paari kuu jooksul olema selgelt allpool eelmise aasta näitajaid ning kasumit peaks kahandama suuremad kindlustus- ja pensionikulud, mis on tingitud aktsiaturu selle aasta kehvast liikumisest, teatas Finnair.
  Soome lennufirma ütles, et ta 2001. aasta tegevuskasum peaks tulema negatiivne.
  Finnair kahandab talvehooajal lendude arv võrreldes aastataguse ajaga 5,5%.
  ?Dramaatiline nõudluse vähenemine lennutranspordis on löönud kogu sektorit ja teinud omad korrektiivid. Me võitleme praegu ellujäämise eest ja mitte kõik ei tule sellega toime,? ütles ettevõtte juhatuse esimees Keijo Suila.
  Tarbijate nõudlus lennutranspordi järgi peaks normaliseeruma Suila sõnul järgmise aasta lõpupoole.
  Finnairi aktsia oli kell 11:37 Helsingi börsil 3,7 eurol ehk samal tasemel kui eile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.