22. november 2001 kell 22:00

Stockholm valmistub vastu võtma jõule

Paljude stockholmlastele algavad jõulud Skanseni vabaõhumuuseumi jõululaadaga, nii juba 1903.aastast alates. Siin kaubeldakse traditsiooniliste rootsi käsitöötoodete ja delikatessidega nagu glöggi- ja jõulunapsu, maitseainete ja Skanseni jõulusinepiga.

Skanseni jõululaat ootab külastajaid 2., 9. ja 16. detsembril kell 11?16 nautima muusikat ja ajaloolist atmosfääri, sest nii nagu Skansen iseloomustab Rootsi miniatuurset ajaloolist läbilõiget, on ka jõululaada korraldajatel silme ees seisnud Suure turu laada sajandite taha ulatuvad traditsioonid.

Lisaks Skanseni jõululaadale on Stocholmis 1.?23. detsembrini avatud iga päev kell 11?18 Stockholmi vanalinna jõululaat.

Jõulumeeleolus Rosendali botaanikaaed Djurgårdenil pakub kunstkäsitööd, jõulukuuski ja ? pärgi 24. novembrist 19. detsembrini.

Noorte disainerite etteastet saab näha kunstikõrgkooli jõululaadal Valhallavägenil 1., 2.detsembril.

Stockholmi südames Kungsträdgårdenis on pühapäeval 2.detsembril kell 16 aeg süüdata küünlad, kuulata jõululaule ja maitsta glöggi. Liuväli sealsamas kõrval ootab uisutajaid.

Jõule võib nautida ka talvises saarestikus. Astudes Nybrokailt väljuvasse paati leiad end peagi teises ajas ja teises atmosfääris. Paadid väljuvad kõikidel päevadel 28. novembrist kuni 22.detsembrini.

Autor: Karmen Järvet

Hetkel kuum