ÄP fototoimetus • 22. november 2001 kell 22:00

Suurhalli jõuab raske muusika

Saksa progeroki ansambel Rammstein on Eesti raadiotes ja ööklubides mõned aastad laineid löönud. Tundub veider, sest tavaliselt nii raske muusika massidele ei meeldi. Eestis on Rammsteini plaadimüük samal tasemel Metallicaga.

Rammstein alustas 1994. aasta alguses kuue mehega, kes kõik tänini bändis mängivad. Kitarristid Richard Kruspe ja Paul Landers, laulja Till Lindermann, klahvpillimängija Flake Lorenz, basskitarrist Oliver Riedel ja trummar Christoph Schneider ? Rammsteini kuuik, kes teinud mitmeid ringreise Euroopas ja Ameerikas, mänginud kümnetel suvistel muusikafestivalidel ja murdnud mainstream-raadiojaamade playlistidesse, jättes nii endast jälje tavalise popmuusika kuulajate kõrvu.

Esimene album ?Herzeleid? tuli välja järgmise aasta septembris ning sestpeale on kuulsust aina kogunenud. Rammsteini ilmselt suurim ja tuntuim hitt ?Du Hast? tõi massideni teise albumi ?Sehnsucht?. Kolmas, kontsertalbum ?Live aus Berlin? tuli poelettidele 1999. aastal ning uusim tänavu aprillis ? oli Eesti meediaski ?Mutteri? reklaamikampaaniaid. Rammsteini kaht lugu kasutas David Lynch oma sürrealistlikus filmis ?Kadunud kiirtee? (1996).

Praegusel tuuril soojendab ansamblit Clawfinger, erandiks Moskva, Peterburi, Vilniuse, Tallinna ja Riia kontserdid. Eesti raskema muusika lipulaev No Big Silence soojendab Rammsteini kõiki Baltikumi kontserte.

Autor: ÄP

Hetkel kuum