Eesti Põlevkivi juht kardab NRG Energy survet oma ettevõttele

23. november 2001, 08:43

Tänases Postimehes põhjendab ASi Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Mati Jostov, miks ta pole nõus sellega, et seoses Narva Elektrijaamade tarvis võetava suure laenuga lisandus ühel hetkel tagatiste hulka Eesti Põlevkivi koos kaevanduslubadega ja ülejäänud varadega.

'Esiteks, Eesti Põlevkivi arengukava ja kaevaplaan võimaldavad kuni aastani 2015 majandada etevõtet ilma laenuta ja järelikult ka varasid koormatata ja pantimata,' kirjutab Jostov. Teiseks, tema sõnul sellist võimalust, et põlevkivi laenu tagatsena panti pannakse, ei näinud ette ükski esialgne Narva Elektrijaamade erastamist käsitlev dokument. 'Veelgi enam - kõigi kokkulepete järgi pidi laenu korraldama NTG Energy,' teab Jostov.

Kolmandaks kuulub praegu Jostovi sõnul Eesti osapoolele otseselt või kaudselt umbes 75% Eesti Põlevkivi aktsiatest. 'Oleks imelik, kui turutingimustele üles ehitatud äris võrdsete partnerite vahel oleks laenu tagajaks rõhuvas enamuses Eesti osapool ja laenu katteks satuks panti Eesti Põlevkivi varad ja varu kui põhiline maavara,' ütleb Jostov oma kommentaaris tänases Postimehes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing