Sulev Oll • 23. november 2001 kell 12:00

Maksudeta toodetud alused võivad jõuda Norrasse

'Kaubaaluste tootjatel, kes töötavad täiesti mustalt - mustalt ostetakse palke, mustalt makstakse palgad, mustalt müüakse kaup)on kindel väljund Norra turule,' ütles OÜ Sirwood Toode juht Piret Rosumovski. 'Vahendajaid, kes soovivad spetsiaalkonstruktsiooniga nn kala-aluseid odava hinnaga osta helistab kuus umbes korra.'

Rosumovski sõnul lakkab kokkuostjate huvi, kui tootja ütleb käibemaksu sisaldava hinna ning maksetingimused (ostja tasub arve summa panga arveldusarvele ülekande korras).

Kokkuostjad on erinevad. 'Kes soovib aluseid Pärnu sadama platsile, kes Tallinnassse laoplatsile, kes soovib saata treileri tehase hoovile laadima,' rääkis Rosumovski, kelle sõnul ringlesid Eestis paar aastat tagasi ka ostuhuvilised taanlased, kes ostsid küll ametlikult kuid kauba eest maksmise viisid olid ebatraditsioonilised (sularaha arvele panekud Eestis või organisatsioonid, kes ei olnud arvetel märgitud kui kauba saajad).

Hetkel kuum