Pooled Eesti elanikud reisisid suvel Eestis

Katrin Rohtla 27. november 2001, 00:00

49 Eesti täisealistest elanikest käis suvel ühe- või mitmepäevastel tööga mitteseotud reisidel, kusjuures vaid 13 kõikidest ööbimistest olid tasulised. Kõige sagedamini oli suvise mitmepäevase reisi eesmärk sugulaste või tuttavate külastamine, teisel kohal oli puhkusereis, kolmandal kontsertide ja suvelavastuste külastamine ning neljandal kohal sport ja aktiivsed harrastused.

Eelistatuim siseturismi sihtkoht oli Tallinn, järgnesid Pärnu ja Pärnumaa. Kõige aktiivsemad reisijad on 20?39aastased.

Vastajatel paluti hinnata ka Eestisisese reisimisega seonduvaid tegureid. Kõige kõrgema hinde sai info kättesaadavus ajakirjandusest, järgnes info kättesaadavus turismiinfokeskustest.

Kõige madalama hinnangu sai majutuse hinna ja kvaliteedi suhe. Samuti oli madal hinnang toitlustuse hinna ja kvaliteedi suhtele.

Turismiagentuuri turismiuuringute projektijuhi Piret Kallase sõnul on üllatuslik, et hinnangud teenustele jäävad keskmisele või allapoole keskmist taset. ?Eesti sisereisija võib majutusest eeldada küll väga palju, samas on ka hind madal ning ööbija pettub,? sõnas Kallas. ?Üldistades võib öelda, et väljaspool Tallinna asuvatele majutusasutustele anti halvem hinnang, nii hindavad ka väljastpoolt Eestist tulijad.? Kallas peab oluliseks, et majutusasutused ning majutusasutuste liidud probleemi teadvustavad ning selgitustööd alustavad, et oma teenindustaset ning mainet parandada.

Septembris tegi sotsiaal- ja turu-uuringute firma Saar Poll EAS Turismiagentuuri tellimusel üle-eestilise küsitluse, mille teemaks olid Eesti elanike suvised sisereisid, küsitleti 1309 15?74aastast inimest. Uuriti suviste sisereiside arvu, reisid olid jaotatud tööga seotud ning isiklikel eesmärkidel tehtud reisideks. Neilt, kes polnud sisereisidel käinud, uuriti mittekäimise põhjusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing