Eesti Panga nõukogu vabastas Andres Tringi juhatuse liikme ülesannetest

27. november 2001, 17:58

Tulenevalt finantsinspektsiooni tegevuse alustamisest ning Eesti Panga pangainspektsiooni tegevuse lõpetamisest 2002. aasta 1.jaanuarist vabastas Eesti Panga nõukogu Andres Tringi pangainspektsiooni juhataja ning Eesti Panga ülesannetest alates 1. jaanuarist 2002.

Andres Trink on alates 6. juulist paralleelselt oma tööülesannetega Eesti Pangas täitnud finantsinspektsiooni ajutise juhatuse esimehe kohuseid ning käivitanud finantsinspektsiooni tegevust.

Seoses finantsinspektsiooni tegevuse alustamisega otsustas nõukogu tunnistada alates 1. jaanuarist 2002 kehtetuks pangainspektsiooni põhikirja ning Eesti Panga nõukogu otsuse krediidiasutuse tegevusloa andmise korrast ning teha muudatuse Eesti Panga põhikirjas. Krediidiasutuste tegevusloa väljastamine kuulub alates 1. jaanuarist finantsinspektsiooni juhatuse pädevusse, kuid tegevusloa taotlemise korra ja esitatavate dokumentide loetelu määrab Eesti Pank.

Panga-, kindlustus- ja väärtpaberiinspektsiooni liitmise tulemusena loodav
finantsinspektsioon on autonoomse pädevusega ja oma eelarvega Eesti Panga juures asuv asutus, mis tegutseb finantsjärelevalve teostamisel riigi nimel.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing