Eesti domeen võib maksta 400 krooni aastas

27. november 2001, 08:50

Eesti .ee-lõpuliste internetiaadresside omanikke ähvardab järgmisel aastal kuni 400kroonine aastamaks, mis tuleb tasuda EENetile nimede haldamise ja nendega seotud väliskohustuste katmise eest, kirjutab Postimees.

Eesti hariduse ja teaduse andmesidevõrgu (EENet) direktori Mihkel Kraavi sõnul on hinna kehtestamisega seoses kavas muuta ka nimede registreerimise korda.

Uue korra kohaselt suhtleksid EENetiga vaid internetiteenuse pakkujad, kes koguksid klientidelt tasu .ee-lõpuliste teise astme nimed eest ning kannaksid need kvartaalselt EENetile üle. Kraavi sõnul on võimalikuks summaks sada krooni kvartalis, ehkki seda pole veel otsustatud.

Haridusministeeriumi infotehnoloogianõunik Jaak Anton tõdes, et domeeninimesid on seni hallanud ministeeriumi haldusalas tegutsev EENet, kuid see ei ole riigi hariduse internetivõrguga tegeleva asutuse ülesanne.

Praegu on Eestis ligi 10 000 .ee teise tasandi domeeninime, millelt laekuks järgmisel aastal saja krooni kvartalitasu juures ligi neli miljonit krooni. Antoni sõnul pole summa suur, kuid aitaks siiski korvata domeeni haldusega seotud kulusid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing