Pärnu sai Euroopa Liidu nõuetele vastava linna tiitli

27. november 2001, 12:56

Täna antakse Pärnu linnale Brüsselis üle aunimetus ?Euroopa Liidu nõuetele vastav linn 2001?. Tiitel märgib linna silmapaistvaid saavutusi keskkondliku tegevuse arendamises.

Brüsselis toimuval autasustamistseremoonial antakse tiitel ?Euroopa Liidu nõuetele vastav linn 2001? üle 15le Kesk- ja Ida-Euroopa linnale. Eestist saab ainsana keskkonnasõbraliku linna aunimetuse Pärnu.

Konkursi võitnud linnad leiavad äramärkimist saavutuste eest keskkondliku tegevuse arendamises. Olulised valikukriteeriumid olid Euroopa Liidu keskkonnaalase seadusandluse juurutamine kohalikul tasandil, keskkonnaalase teabe levitamine ja temaatiline harimine ning keskkonnaalase tegevuse integreerimine teiste tegevusvaldkondadega.

2001. aasta auhind lähtub programmi ?Meie Tulevik, Meie Valik? seatud keskkondlikest prioriteetidest ning tegevustest. Auhind on jagatud kolme kategooriasse: EL seadusandluse rakendamine vee, õhu ja prügi osas; keskkondlike teemade integreerimine teiste tegevusvaldkondadega; keskkonnaalane haridus ja informatsioon.

Kokku esitati konkursile 122 taotlust. Zürii valis välja 15 linna, kes täitsid kõik esitatud nõuded. Alakategooriates leidsid äramärkimist linnad, kellel oli silmapaistvaid saavutusi vaid osades valdkondades.

Esimest korda toimus konkurss antud tiitlile 1999. aastal. Siis oli eesmärgiks julgustada ja aidata kandidaatriike kohaliku tasandi tegevuses, tulemaks toime Euroopa Liidu laienemise väljakutsetega.

Konkurss toimub PHARE programmi raames. Auhinna projekti koordineerib Kesk- ja Ida-Euroopa Regionaalne Keskkonna Keskus, asukohaga Ungaris.

Autasustamistseremoonia leiab aset täna Brüsselis, kui seal kohtuvad Euroopa Liidu kandidaatriikide keskkonnaministeeriumite esindajad ning Euroopa Komisjoni keskkonnavolinik Margot Wallström.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing