Valitsus ei kinnitanud Eesti Põlevkivi uut nõukogu

27. november 2001, 12:29

Vastupidiselt ootustele ei käsitlenud valitsus tänasel istungil ASi Eesti Põlevkivi uut nõukogu, mille kinnitamine takerdub ASi Narva Elektrijaamad müügitehingu venimisse NRG Energy ebapiisavate finantsgarantiide tõttu.

Valitsus käsitleb Eesti Põlevkivi nõukogu koos Narva Elektrijaamade aktsionäride lepinguga, mille sõlmimine venib raskuste tõttu finantspaketi koostamisel, ütles
majandusministri nõunik Maria Alajõe.

NRG Energy pole suutnud rahvusvahelisele pangasündikaadile pakkuda Narva Elektrijaamade investeerimislaenuks piisavaid garantiisid, mistõttu soovisid ameeriklased laenu tagada kaevandusfirma varadega. Eesti Energia keeldus Eesti kaevandusfirma kaasamisest laenutehingusse, kuid ei välista võimalust, et NRG võib enamhäältega Eesti Põlevkivi nõukogus tehingu läbi viia.

Eesti Põlevkivi nõukogus kuulub neli kohta Narva Elektrijaamadele, kelle otsuseid kontrollib juhatuse enamhäältega NRG. Riigile kuulub kolm kohta põlevkivinõukogus.
Riigi poolt põlevkivi nõukogusse määratavate liikmetena on mainitud Eesti Kaubandus-Tööstuskoja presidenti Toomas Lumanit ja Eesti Põlevkivi nõukogu praegust esimeest Andres Lipstokki. Riigi poolsed esindajad kinnitavad rahandus- ja majandusminister käskkirjaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing