Venemaa kavatseb võtta riigi omandusse NL ajal loodud intellektuaalse omandi

27. november 2001, 16:57

Vene riigivarade ministeerium töötas välja ja saatis valitsusele määruse projekti, mille järgi on riigil võimalik ettevõtetelt võtta ära intellektuaalne omand - patendid ja tehniline dokumentatsioon, mis on loodud nõukogude ajal, kirjutab Vedomosti.

Intellektuaalse omandi inventariseerimise kord, mida kavatsetakse määrusega kinnitada, kehtestatakse eelkõige sõjatööstuskompleksi kuuluvatele ettevõtetele.

Kohustuslikuks kavatsetakse intellektuaalse omandi inventariseerimine teha riiklike ettevõtete likvideerimise ja reorganiseerimise puhul, samuti teadusmahukate ekspordilepingute ja ühisettevõtete loomise puhul.

Lisaks võivad ettevõtted ise läbi viia inventariseerimise ja kui nad on 'ausameelselt' kasutanud intellektuaalseid ressursse, mis on riigi raha eest valmistatud üle 5 aasta tagasi, siis võidakse know-how tunnistada kompanii omandiks. Mõistet 'ausameelne' dokumendis lahti ei ole kirjutatud.

<#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/busnews.shtml>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing