Hansapanga aktsia tõusis 150 kroonini

Raivo Sormunen 28. november 2001, 00:00

Välisturge viimased paar kuud tugevalt toetanud optimism lõi eile lõkkele ka Tallinna börsil, tõstes enam-vähem kõikide börsil noteeritud suuremate ettevõtete aktsiate käibeid ja ka hindu. Enim kaubeldud Hansapanga ja Eesti Telekomi aktsiate hinnad tõusid vastavalt 150 ja 70 kroonini.

Kohalike maaklerite sõnul on Hansapanga aktsial aidanud kerkida suhteliselt kergesti mõjutatav turg, kus veidigi suuremate ostukoguste juures liiguvad aktsiate hinnanoteeringud kiiresti ülespoole. Samuti võib öelda, et Hansapanga aktsia kukkumine möödunud nädalal 146 kroonilt 142 kroonini oli vastuolus ülejäänud pangandussektori aktsiate liikumisega.

Märkimisväärne on näiteks see, et panga suuromaniku Swedbanka aktsia on viimastel päevadel kerkinud esimest korda pärast augustit 120 Rootsi krooni vahetusse lähedusse. Kui võrrelda aktsia liikumist Hansapanga aktsiaga, siis on korrelatsioon silmanähtav, kui möödunud nädal välja jätta.

Esmaspäeval sideameti poolt mitmes punktis olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistatud Eesti Telekomi tütarettevõtted ei laskunud valdusfirma aktsial pärast üleeilset 2,5% langust enam tuju rikkuda.

Esmaspäeval Londonis 11,775 dollari (aktsiatesse ümber panduna 69,66 krooni) peal sulgunud ja eile seal vapralt vastu pidanud Eesti Telekomi GDR ning turu ükskõikne hinnang sideameti tegevusele tõstis Eesti Telekomi aktsia Tallinnas 3,3%, tasemeni 70 krooni.

Üle pika aja näitas Londonis ennast positiivselt Leedu Telekomi aktsia, tõustes eile 5,2%.

Lisaks Tallinna börsi liideraktsiatele oli tugev ka teine e?elon. Norma kerkis 53,20, Harju Elekter 28,25 ning Viisnurga aktsia 44,50 kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing