Euroopa sotsiaaldemokraadid kogunevad nädalavahetusel Tallinnas

Inno Tähismaa 28. november 2001, 16:45

Sel nädalavahetusel kavatseb Euroopa Sotsiaaldemokraatliku Partei (PES) juhatus eesotsas Suurbritannia eksvälisminister Robin Cookiga kiita Tallinnas heaks programmilise dokumendi Euroopa Liidu laienemise küsimuses, misjärel partei seisukoht edastatakse Euroopa Liidu detsembrikuisele Laekeni tippkohtumisele.

Reedel ja laupäeval toimuvad Tallinnas Radisson SAS hotellis paralleelselt kaks kaalukat sündmust: PESi juhatuse koosolek ning Euroopa Liidu laienemise teemaline konverents, mida korraldavad PES, Europarlamendi PESi saadikurühm ja Rahvaerakond Mõõdukad.

RE Mõõdukad esimehe Toomas Hendrik Ilvese hinnangul on tõenäoliselt tegemist viimaste aastate Eesti ühe olulisima rahvusvahelise sündmusega. ?Europarlamendi ühe juhtiva jõu - PESi saadikurühma - ja Euroopa sotsiaaldemokraatlike parteide katusorganisatsiooni juhtide kogunemine Tallinna on selge tunnustus Eesti Euroopa Liidu suunalistele püüdlustele. Samuti on see tunnustus Mõõdukatele kui tänapäevaste sotsiaaldemokraatlike väärtuste kandjatele Eestis.?

Konverentsil keskendutakse Balti riikide võimalustele laienevas Euroopa Liidus, erilise tähelepanu all on Euroopa Liidu ühine välis- ja julgeolekupoliitika, samuti isikute vaba liikumine Schengeni lepingu kontekstis, migratsiooniküsimused, tolli- ja piiripoliitika.

Konverentsi teisel päeval pööratakse põhitähelepanu Euroopa Liidu laienemise sotsiaalsetele ja kultuurilistele aspektidele.

Rahvaerakonna Mõõdukad ja PESi kaaskorraldusel toimuvatest kõnelustest võtab osa ligi 40 Euroopa tuntud poliitikut, nende seas PESi president, Suurbritannia eksvälisminister Robin Cook, Rootsi asepeaminister Lena Hjelm-Wallen, Tshehhi välisminister Jan Kavan, Kreeka arenguminister Akis Tsohatzopoulos, Poola riigiminister Tadeusz Iwinski, Austria parlamendi esimees Heinz Fischer, Euroopa Liidu Komisjoni laienemisvoliniku Günther Verheugeni esindaja Petra Erler, Europarlamendi PESi saadikurühma esimees Enrique Baron Crespo (Hispaania) jpt.

Konverentsil osalevad ka Läti ja Leedu sotsiaaldemokraatlikud erakonnad, samuti enamiku teiste Euroopa Liidu kandidaatriikide esindajad.

Rahvaerakonda Mõõdukad esindavad konverentsil erakonna esimees, välisminister Toomas Hendrik Ilves, erakonna aseesimees, rahvastikuminister Katrin Saks, erakonna aseesimees, sotsiaalminister Eiki Nestor, majandusminister Henrik Hololei, Riigikogu Mõõdukate fraktsiooni esimees Marju Lauristin jt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing