Tööandjate juht: sotsiaalmaks pole hetkel kellegi mure

28. november 2001, 14:26

Tundub, et 33% sotsiaalmaks ei ole tegelikult kellegi mure, sest ui tööandja selle üle kannab, siis ei huvita ei töövõtjat ega tööandjat, kuidas seda edaspidi kasutatakse, ütles Tööandjate Keskliidu juht Tiit Laja täna edufoorumil.

Sotsiaalmaksu muutmine inimeste palga osaks on vajalik seetõttu, et sotsiaalmaksu on poliitiliselt väga raske suurendada, kuna koheselt väheneksid valijaskonna tulud. 'Sotsiaalmaksu maksmine inimeste poolt suurendaks ühiskondlikku huvi maksude otstarbeka kasutamise kontrollimiseks. Ettevõtted saavad paindlikumalt ohjata tööjõu kulusid ehk tööjõukulude suuruse otsustab ettevõtja, mitte poliitik.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing