Börsiülevaade: Euroopa turud jätkavad täna langusega

29. november 2001, 09:57

USA energiagigant ja maailma ühe suurima firma Enron kokkukukkumine viib suure tõenäosusega täna taas Euroopa turud langusse. Kuigi osade maaklerite arvates vajavad kiirelt tõusnud aktsiad kasumivõtmist on turule saabuvad uudised piisavalt negatiivsed ning langus seega põhjendatud.

Euroopa turge allaviiv tehnoloogiasektor vedas eile miinusesse viimastel päevadel kiire tõusu läbi teinud Tallinna börsi liideraktsiad. Samas liikus suur osa lisanimekirjas noteeritud teise esheloni aktsiaid päris korralikult ülespoole.

Kõige tublima tõusu tegi elektriseadmete tootja Harju Elekter <GR#EE.HELEK>. Sel aastal kohalikul börsil ühel kõige kehvemini läinud aktsial õnnestus tõusta 4,4%, tasemeni 29,50 krooni.

Ettevõtte bilansis olevatel Soome PKC Groupi aktsiatel on koos ülejäänud tehnoloogiasektoriga õnnestunud viimase paari kuu jooksul tõusta koguni 50%, tõstes Harju Elektri käes oleva aktsiapaki väärtuse 50 mln kroonini. 160 mln kroonise turuväärtusega Harju Elektri aktsiahinna kujunemisel omab see kaheldamatut rolli.

Suurima languse elas börsil läbi kohaliku aktsiaturu vola-tiil-seim väärtpaber Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, odavnedes 2,5% ning sulgudes 68,25 kroonil. Võrreldes tõusupäevadega oli investorite huvi aktsiaga kauplemise vastu tunduvalt leigem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing