Maailma suurim energiamüügifirma pankroti serval

29. november 2001, 11:04

Energiagrupp Enron, mille peakorter asub USAs Houstonis ja mille käes on veerand nii Ameerika kui Euroopa energiamüügiturust, on asjatundjate arvates minemas vältimatult pankrotti, kui Dunegy teatas eile, et loobub raskustes Enroni aktsiate ostmisest, teatab Financial Times.

Enroni kadumine võib tekitada likviidsusprobleeme USA energiaturul ja häireid kütusega varustamisel. Enroni aktsia on kukkunud eelmise aasta 90 dollarilt 61 sendile.

Enroni pankrot oleks USA äriajaloo üks suuremaid ning seepärast on see tekitanud tõsist muret USA tipp-poliitikute seas. Valge Maja pressiesindaja sõnul jälgib rahandusministeerium väga tähelepanelikult olukorda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing