• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autorite ühing tõukas Pärnu Mai kino kohtuteele

  Eesti autorite ühing ristis Pärnu Mai kino piraadiks ja nõuab üle 7000 krooni kahjutasu muusika eest, mis on kõlanud linastunud filmides, kirjutab Pärnu Postimees.

  Autorite ühing süüdistab kino selles, et selle aasta 19. jaanuarist 12. juulini kõlasid Pärnu Mai kinos (Papiniidu 50) näidatud filmides avalikult ja loata muusikateosed.
  ?Süüdistame Mai kino piraatluses: ta kasutab loata võõraid teoseid,? väitis eile Pärnu maakohtu istungil Eesti autorite ühingu tegevdirektor Kalev Rattus. ?Meie kahjunõue on 0,9% piletimüügi käibest, mille suurus on 7190 krooni ja 37 senti,? täpsustas ta.
  Rattus kinnitas, et kino esindajad ei tulnud autorite ühinguga lepingut sõlmima ja tegutsesid omavoliliselt. ?Iga muusikaga seotud filmi puhul peab kinol olema luba filmis kõlava muusika avalikuks esitamiseks. See nõue on lepingutes, mis annavad kinole õiguse filme linastada, selgelt kirja pandud,? selgitas tegevdirektor.
  Mai kino huve kaitsev Heta õigusbüroo advokaat Andres Aavik kinnitas kohtus: ei saa rääkida mingist võlast, kui ei ole sõlmitud lepingut. Aavikul on kasutada materjalid, mille kohaselt üritas OÜ Mai Kino juhatuse esimees Roland Kallasmaa lepingut sõlmida, kuid sooviga, et autorite ühing arvestaks Pärnu publiku vähesust ja pisendaks autoritasu. Rattus sellega ei nõustunud.
  Rattus vihjas kohtusaalis, et Mai kino ja Tartu Illusioon on Eestis ainsad piraadid. ?Mai on endale palganud Eesti kalleima advokaadi, odavam tulnuks võlg kohtuta maksta,? nähvas ta. Kinorahvas peab aga oma imagot rahast tähtsamaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.