Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tipptehnoloogia jätab ilmaennustajad tööta

  Kokkuhoiupoliitikale üle läinud Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut on viimase aasta jooksul ukse taha jätnud ligi poolsada kogenud ilmaennustajat, kelle teeneid pole vaja ajal, mil enamiku tööst võib ära teha tehnika, kirjutab Postimees.

  Mitme koondamise järel vähemalt 40 kolleegist ilma jäänud töötajad on juba liikvele lasknud nalja, mis räägib sellest, et tänavused sügisorkaanid ongi taeva kättemaks alandava käitumise eest, mida riik on ilmaennustajatele põhjustanud.
  Esimese koondamislaine järel suvel pidi instituudiga hüvasti jätma paarkümmend inimest, esmajärjekorras need, kel vanust üle 65. Teiste hulgas kaotas koha kogenud sünoptik, meteoroloogiakeskuse kauaaegne juht Helve Kotli.
  ?Ei oskagi öelda, kuhu see laevuke triivib, aga mul on suur mure, et ilmaennustuse järjepidevus kaob,? ütles Kotli.
  Homme peab peiesid instituudi agro- ja metsameteoroloogia osakond, mis seni on seisnud hea selle eest, et põllumeestel ning maa ja metsa harimisega tegelevatel inimestel oleks alati käepärast teave mullas ja taimedes toimuva kohta.
  Ametnikud nimetavad meteoroloogia ja hüdroloogia instituudis toimuvat suureks ümberkorralduseks, mille tagajärjel kaovad vähem vajaliku osakonnad ning inimesed vahetab välja tehnika. Aasta-aastalt on vähenenud ka nende klientide arv, kes tellivad ilmaprognoose otse sünoptikutelt, näiteks televisioon, raadio või ka maavalitsused.
  Instituut on juba sulgenud ilmajaamu, sealhulgas Kuressaares ja Kärdlas. Kui veel paarkümmend aastat tagasi oli Eestis üle 50 ilmajaama, siis on neid napilt 20. Neist kolm ? Tallinna, Pakri ja Narva-Jõesuu ? lähevad peagi üle automaatikale.
  Ümberkorralduste keskpunktis suvel keskkonnaministeeriumist instituuti juhtima pandud Jaan Saar ütles, et suurkoondamised on küll möödas, kuid täielikult ei pääse neist ka järgmisel aastal. Alles jäänud 340 töötajast kaotab koha veel 20.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.