Hansapanga töötaja avaldas oma sõbrale pangasaladusi

30. november 2001, 08:11

Hansapanga personaalpanganduse assistent Maaja rikkus pangasaladust ja tõi oma sõbrale pangast võõra firma kontoväljavõtteid, kirjutab SL Õhtuleht.

?Ta tegi seda kõike vaid pudeli veini eest,? väidab neiu endine sõber Vilmar. ?Hämmastav, kui lihtne on infot kätte saada!?

?Sain umbes kaheksa kuu eest ühes Tallinna ööklubis Maajaga tuttavaks,? ütleb Vilmar närviliselt. Tema hääl väriseb veidi. ?Kuulsin, kuidas ta ühe teise tuttavaga rääkis inimeste pangakontodest, tehingutest ja aktsiatest.?

Vilmar kinnitab, et ta ei mäleta neiu jutukaaslaste nimesid, aega olevat nii palju mööda läinud. Kuid samas ööklubis sõlmis ta kohe 22aastase neiuga tutvuse. Selgus, et Maaja töötab Hansapangas personaalpanganduse assistendina.

Vilmar töötas varem Büroomixi kontoritarvetefirmas ja esmalt panigi ta Maajale ette tuua selle firma kontoväljavõte.

Vilmar näitab suurt valget Hansapanga ümbrikut ja tõmbab sealt välja leheküljed Büroomixi firma raha liikumise kohta ajavahemikul 1.-19. oktoobrini: sissetulekud, väljaminekud, kontojäägid.

?Olin üllatunud, et nii lihtsalt see asi siis käibki. Et piisab heast tuttavast pangas ja ta avaldab sulle võõrastel pangakontodel toimuvat.?

Vilmar saatis panka e-kirja konkreetse info väljatilkumise kohta. ?Kui lubasin, et annan seda ka ajakirjanduses teada, anti mulle mõista, et saame ehk kuidagi kokku leppida. Kas me just miljoni sulle vaikimise eest saame anda, aga...?

Eile sai Vilmar Kristiine keskuses kahe pangatöötajaga kokku.

?Järsku oli nende jutt väga lühike. Nad nimetasid mind väljapressijaks ja lubasid asja kohtusse anda. Ma ei ole pangalt midagi välja pressinud ja saadud andmeid pole ma ka kurjasti kasutanud,? väidab noormees nüüd. ?Aga kust mina tean, kas Maaja pole ka teistele infot andnud.
Eile püüdis Vilmar siiski nii SL Õhtulehele kui ka Postimehele infot müüa. Keegi ei nõustunud maksma ning Vilmar rääkis loo tasuta.

?Selle töötajaga on kuni sisejuurdluse lõpuni tööleping peatatud alates 29. novembrist. Ta ei käi praegu Hansapangas tööl,? kommenteerib Hansapanga suhtekorraldusjuht Ando Noormets. ?Kuna sisejuurdlus on poole peal, ei saa me teda vallandada. See neiu on pangale juhtunu kohta selgituse kirjutanud. Ta on ka selgitanud, miks ta seda tegi. Tal on põhjus. Täpsemalt ma ei kommenteeri, sest oleme juhtunust ka politseid informeerinud. Me ei taha juurdluse tulemust mõjutada.?

Noormets lisab, et eesti keelt kõnelev meesisik üritas eile Hansapangalt välja pressida suuremat rahasummat. Vilmari nime ta seejuures ei nimeta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing