Meedikute palgatüli lahendab riiklik lepitaja

30. november 2001, 07:59

Tervishoiutöötajate esindused ei jõudnud eilsel palgaläbirääkimiste voorul haiglate liiduga kokkuleppele, nüüd võtab lahendamise oma kätte riiklik lepitaja, kirjutab Eesti Päevaleht.

Haiglate liit esitas meditsiinitöötajate kutseliitudele palgakokkuleppe projekti, mis lähtub tunnitasu arvestamisel minimaalsest keskmisest palgast, ka on liidu poolt pakutavad tunnitasud meedikute nõudmistest madalamad.

?Mis termin see keskmine miinimum üldse on? Keegi pole meile selgitanud, kuidas seda arvestatakse?!? lausus Eesti keskastme tervishoiutöötajate kutseliidu president Inna Rahendi. Ta kinnitas veel kord, et õed palga osas rohkem kompromissile ei lähe.

Taganematu on ka Eesti Arstide Liit. ?Meie nõudmistel on väga selged piirid,? kinnitas liidu president Andres Lehtmets. ?Jääme kuni riikliku lepitajaga kohtumiseni äraootavale seisukohale, kuid ei välista edaspidi arstide streiki,? rääkis ta.

Lehtmetsa sõnul selle aastanumbri sees arstid streikima ei hakka.

Riikliku lepitaja Henn Pärna juures kohtuvad palga üle vaidlevad pooled 18. detsembril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing