• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inflatsioon on eurotsoonis normis

  Dollar sooritas reedel viimase kuu suurima kukkumise euro suhtes pärast seda, kui selgus, et täpsustatud andmetel kahanes Ühendriikide majandus 3. kvartalis 1,1 protsendi võrra. Analüütikud ootasid 0,9?1protsendilist majanduskasvu langust. Reede pärastlõunaks oli USD nõrgenenud 17,45 kroonini. Eesti Pank fikseeris dollari ametliku kursi neljapäevasest kõrgema, sest selleks ajaks (keskpank fikseerib valuutade ametlikud kursid kell 12) polnud veel USA majanduskasvu näitajaid avaldatud.
  Eurot toetas ka inflatsiooni aeglustumine eurotsoonis pooleteise aasta madalaimale tasemele, 2,1 protsendini. Inflatsiooni aeglustumine vaid kümnendiku võrra Euroopa Keskpanga poolt ülempiiriks võetud 2,0 protsenti hõlbustab keskpangal järgida agressiivsemat intresside langetamise poliitikat. Lubatust kõrgem on inflatsioon olnud juba 18 kuud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.