Inflatsioon on eurotsoonis normis

Tõnis Oja 03. detsember 2001, 00:00

Dollar sooritas reedel viimase kuu suurima kukkumise euro suhtes pärast seda, kui selgus, et täpsustatud andmetel kahanes Ühendriikide majandus 3. kvartalis 1,1 protsendi võrra. Analüütikud ootasid 0,9?1protsendilist majanduskasvu langust. Reede pärastlõunaks oli USD nõrgenenud 17,45 kroonini. Eesti Pank fikseeris dollari ametliku kursi neljapäevasest kõrgema, sest selleks ajaks (keskpank fikseerib valuutade ametlikud kursid kell 12) polnud veel USA majanduskasvu näitajaid avaldatud.

Eurot toetas ka inflatsiooni aeglustumine eurotsoonis pooleteise aasta madalaimale tasemele, 2,1 protsendini. Inflatsiooni aeglustumine vaid kümnendiku võrra Euroopa Keskpanga poolt ülempiiriks võetud 2,0 protsenti hõlbustab keskpangal järgida agressiivsemat intresside langetamise poliitikat. Lubatust kõrgem on inflatsioon olnud juba 18 kuud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing