Ülo Toomsalu • 3. detsember 2001 kell 6:27

Eesti Energia tahab lahti saada makseraamatutest

Eesti Energia loodab, et kilovatt-tunni hinnale aprillist lisanduv kuutasu teeb allesjäänud makseraamatuklientidele elektriarvutused nii keeruliseks, et nad lähevad vabatahtlikult üle arvetega tasumisele, kirjutab Postimees.

Eesti Energia Teeninduse turundusdirektori Jaanus Arukaevu sõnul teevad aprillist kehtivad uued tariifid makseraamatute kasutamise klientidele senisest märksa ebamugavamaks.

?Kuutasu ilmselt suurendab segadusi arveldamisel,? lausus Arukaevu. ?Seni pidi klient korrutama kilovatt-tunnid lihtsalt kehtiva hinnaga, aga aprillist peab ta lisama juurde, mitu kuud on möödas eelmisest maksmisest.

30 protsenti makseraamatuga klientidest on teinud seitsme aasta jooksul Arukaevu sõnul oma tariifiarvutustes vigu. Elektrivõlglastele saadetavates meeldetuletustes kutsuvad Eesti Energia võlanõude spetsialistid kliente juba praegu üles loobuma makseraamatust näidu etteteatamisega igakuiste maksete kasuks.

Arukaevu sõnul ei kavatse Eesti Energia kliente siiski vägisi sundida makseraamatust loobuma. Kui makseraamatuklient maksab Eesti Energiale arveid korralikult kord kuus, siis pole Arukaevu sõnul mõtet teda sellest loobuma sundida.

Hetkel kuum