Inge Rumessen • 3. detsember 2001 kell 8:53

Palts ja Saarniit võtsid mõtlemisaega ühismemorandumi osas

Suurettevõtjate assotsiatsioon on saanud kõigilt erakondadelt põhimõttelise nõusoleku Tallinna linna valitsemise ühismemorandumile, mille allakirjutamise aeg ja võimalikud kokkulepped selguvad täna õhtul.

?Me võtame nüüd Tõnis Paltsiga õhtuni mõtlemisaja,? ütles Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni (ESEA) tegevdirektor Jaak Saarniit. Reedeõhtuse seisuga olid kõik erakonnad andnud oma põhimõttelise nõusoleku, sealhulgas ka Rahvaliit, kes küll hetkel linnavolikogus esindatud pole, kuid loodab seda järgmises koosseisus.

?Oleks hea, kui memorandumi allkirjastamise juures oleks juba ka mõni esimene konkreetsem kokkulepe, et asi ei jääks üldsõnaliseks,? ütles Saarniit. Kas ja millise kokkuleppega võiks esimesena välja tulla selgub samuti täna õhtul. ?Erakonnad on rõhutanud, et soovivad enne lõpliku nõusoleku andmist saada investeeringute üldpilti.?

?Ma ei välista, et kokkuleppele kõik erakonnad esialgu alla ei kirjuta, kuid see jääb edaspidi avatuks,? sõnas Saarniit.?

Memorandum kirjeldab kõigi osapoolte tahet linna arengu huvides teatud prioriteetides kokku leppida, et eelarved ei sõltuks võimuvõitlusest ning linna arengule olulised sammud saaks tehtud hoolimata sellest, milline jõud võimul on.

Hetkel kuum