• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SEB ei vaata ennast ülevõetava pangana

  Rootsi SEB pangandusgrupp ei pea ennast pärast ebaõnnestunud ühinemisläbirääkimisi Swedbankiga ülevõetavaks pangaks, kirjutab Financial Times Deutschland (FTD).

  SEBi juhatuse esimehe Lars Thunelli sõnul on viimasel ajal küll levinud kuulujutud, kuid neil pole tõepõhja all. FTD märgib, et 'kahtlusaluste' ringi kuulusid hiljuti Den Danske Bank kui ka Deutsche Bank - mõlemad on SEBi ülevõtmissoovi eitanud.
  Samas on ajalehe sõnul SEBi laienemistempo esialgu pidurdunud. Kontserni nõukogu esimees Jakob Wallenberg teatas, et Swedbankiga ühinemise ettevalmistamine Swedbankiga võttis väga palju energiat ning SEB sedalaadi sammu esialgu ette võtta ei söenda.
  Wallenbergi sõnul ebaõnnestus ühinemine täielikult Euroopa Komisjoni ettekirjutuste tõttu ning siin polnud tegemist pankade poolse huvi raugemisega. Komisjon nõudis, et ühinenud pangad oleks oma ühisest 50-protsendisest turosast Rootsis loobunud 10 protsendist. 'Montiga oli palju kõnelusi ning selge oli see, et turuosa puhul polnud kompromissid võimalikud,' ütles Wallenberg FTD-le.
  Ajalehe sõnul pole Rootsi nelja suure pangandusgrupi vahel lähemal ajal ühinemisi ilmselt oodata, pigemini on mõeldavad rahvusvahelised projektid. 'Iga pank peab tänasel päeval kaalutlema, millina on ta strateegiline positsioon,' ütles Thunell.
  Nagu kõik pangad kannatab ka SEB kuluprobleemi käes. FTD märgib, et kulude vähendamise programmi raames tahetakse aastani 2003 säästa 264 miljonit eurot aastas. Kokkuhoid puudutab panga kõiki tegevusvaldkondi. 'Sellest pääseb ainult Baltikum, kus pangandusturg tormiliselt kasvab,' kirjutab ajaleht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.