Tõnis Arnover • 3. detsember 2001 kell 11:00

Soome Panga juhtkonna liikmete nimetamine kujunes farsiks

Soome Panga juhtkonna uute liikmete nimetamine võttis uue pöörde, kui president ei kinnitanud kumbagi soovitatud kandidaati, vaid esitas ühe uue liikme, Sampo endise asetegevdirektori Pentti Hakkaraineni.

Soome Panga juhatuse algselt kahele vabale kohale kandideeris üle 60 inimese. Parlament otsustas nende seast valida kaks juhtivat poliitikat: keskerakondlase Esko Aho ja koonderakondlase Ilkka Kanerva. Minister Suvi-Anne Siimes oli üritanud Kanerva asemele saada Hakkarainenit, aga see ettepanek lükati häältega 13:4 tagasi, kirjutab Kauppalehti.

Lõpuks otsustas president ikkagi Hakkaraineni kasuks, kellel on tema sõnul selleks piisav majandus- ja ärielukogemus. President põhjendas oma otsust sellega, et ainult Hakkarainenil on võimalik saada kogu valitsuse üksmeelne toetus.

Esko Aho kohta, kes oli konkureerinud Haloneniga presidendikoha pärast, ütles president, et ta on veel väga noor ja et tal on veel palju võimalusi ees.

Hetkel kuum