Staadioni ehitus sai uut hoogu Jüri Mõisa ajal

04. detsember 2001, 00:00

Lilleküla jalgpallistaadioni ehitamist soovis Aivar Pohlak alustada juba 1996. aastal. Toonase linnavalitsuse vastuseis staadioniprojektile peatas aga ehituse kolmeks aastaks. Staadioni ehitamine sai uue hoo pärast seda, kui linnapea ametisse asus Jüri Mõis.

Mõis kinnitas 2000. aasta kevadel, et linn toetab staadioni ehitust teede, parklate ja jalakäijate tunneli väljaehitamisega. Mõisa sõnul oli uue jalgpallistaadioni detailplaneeringu kinnitamine tema juhitud linnavalitsuse esimesi otsuseid. ?Me nägime, et puudub korralik kaasaegne koht suurmängude pidamiseks. Mul on troostitu mälestus Eesti??otimaa EM-valikmängust, kui sadu või isegi tuhandeid inimesi oli sunnitud jääma Kadrioru staadioni värava taha,? lausus Mõis Eesti Päevalehele antud intervjuus (vt EPL 29.04.2000).

?Kui loeme sporti kultuuri osaks, siis jalgpalli puhul on tegemist maailma kultuurivaldkonnaga number üks,? selgitas Jüri Mõis linnavalitsuse prioriteete. ?Üks korralik jalgpallimeeskond tutvustab riiki tunduvalt paremini kui sõjavägi,? väitis Mõis.

Lisaks Lilleküla jalgpallistaadionile on Tallinna linn investeerinud Saku Suurhalli, Rocca al Mare tennisekeskuse, Tiit Soku korvpallikooli ja jäähalli infrastruktuuri rajamisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing