Ülar Lauk • 5. detsember 2001 kell 12:17

OECD: Soome haridussüsteem tipus, Venemaa ja Läti tase madal

5.detsembril avaldas esindaja Andreas Schleicher eri maade õpilaste oskusest tööks kirjaliku tekstiga. Resultaadid ei ole rõõmustavad, kirjutab Kommersant.

15-aastased vene õpilased osutusid üheks viimastel kohtadel olevateks koos Läti ning Brasiiliaga oskuses aru saada loetud tekstist, selle analüüsimises ja saadud informatsiooni kasutamise oskuse poolest.

Parimad näitajad on soomlastel, uus-meremaalastel, kanadalastel ja austraallastel. Uuringuid tehti 32 riigis ning baseerusid 265 000 õpilase tehtud testidele. Meie lõunanaabrite lätlaste näitajad natuke halvemad Venemaa omadest.

Andreas Schleicher tundis oma kommentaaris rahutust: ?1990 aastate algul, kui alustati taoliste uuringutega, olid venelased tipus. 1995.a. oli Venemaa 3.kohal. See mida me näeme, kutsub esile mure Venemaa haridusstandartide languse pärast?.

Korea ja Jaapan näitasid parimaid tulemusi matemaatika ja täppisteaduste alal.Dokumenti pdf-formaadis saab lugeda<#siit=http://www.oecd.org/pdf/M00022000/M00022678.pdf>.

<#Kommersant=http://www.kommersant.ru/lenta.html?id=27991>

Hetkel kuum