Andres Reimer • 5. detsember 2001 kell 12:50

Toll vabastas Standardi võltsimissüüdistusest

Tallinna Tolliinspektuur vabastas eile arestist ASi Standard poolt Soome eksporditava Ulrika pehmemööbli koorma, sest peab selle valmistamist vastupidiselt OÜle Sekvoia seaduslikuks.

Sekvoia juhi Aavo Rebase väited, mille kohaselt kuulub Ulrika diivani autoriõigus Sekvoiale, on vastuolulised, sest autorsuse tekkemoment ja teose avaldamine ei ole üheselt tõendatud, teatas Tallinna Tolliinspektuuri juhataja kt Toivo Toomingas.

Toll arestis 2. novembril 62 Standardist Soome mööblimüügifirmale Eureka Import OY saadetud diivanit Ulrika, sest Sekvoia töötajad tegid anonüümse kaebuse intellektuaalset omandit rikkuva kauba kahtlusest.

Toll määras diivanitele ekspertiisi Sekvoias, kes ei suutnud autoriõigust Ulrika osas tõestada.

Hetkel kuum