Intervjuu ASi Tele2 Eesti juhatuse esimehe kohalt lahkuva Ivar Lukiga

06. detsember 2001, 12:57

Intervjuu juhatuse esimehe kohalt lahkuva Ivar Lukiga

<pilt#IvarLukk.jpg#Ivar Lukk#150#188#0> <b>Miks sa firmast lahkud?</b>

Firma on püsti pandud ja toimib. Väidan, et Tele2 on operaator number kaks nii fiks- kui mobiilside valdkonnas. Lahkun poolte kokkuleppel, mis sõlmiti juba mais. Minu ülesandeks oli Tele2 ja Q GSMi ühendamine. Selle tähtajaks oli aasta lõpp ja nüüd on ülesanne edukalt täietud.

<b>Kas sul oli omanikega konflikte?</b>

Ei. Viimase töö (Tele2 ja Q GSMi liitmine) eest sain Tele2 AB presidendilt isiklikult kiita.

<b>Kas sul on uus töökoht välja vaadatud?</b>

Ei ole. Ma lõpetan varsti London Business Schooli, kuhu on kogunenud väga kirju seltskond maailma eri paikadest. Ehk kasvab sealt midagi huvitavat välja. Vaatan laiemalt, uus töökoht ei pea Eestis olema. Võib ette tulla huvitav projekt näiteks mõnes Kesk-Aasia riigis.

<b>Kas kaalud oma firma tegemist?</b>

See ei ole eesmärk omaette. Mul ei ole kinnisideed, et peab oma firma olema. Neid on üksjagu ka olnud. Firma on vahend, mitte eesmärk.

<b>Mis valdkonnas tahaksid jätkata, mis pakuks huvi?</b>

Innovatiivne, uus ja kiiresti kasvav turg. Ma ei läheks näiteks sadamalogistikat juhtima - see on igav, samuti ei paku mulle kaubandus huvi. Uus töö võiks olla seotud tehnoloogia, IT-ga. Hakkaksin pihta sealt, kus kõvasti potentsiaali. Mind ei huvita mäng mänguilu pärast - kus on põnev, aga pole raha. Huvitav on siis, kui tekib positiivne rahavool.

<b>Kas positiivne rahavool on Tele2-s tekkinud?</b>

Jah, on küll, nagu planeeritud.

<b>Kas läheksid tööle Peep Põldsammu (suvel Tele2 strateegia planeerimise direktori kohalt lahkunud praegune Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse tegevjuht - toim.) firmasse, millest võiks saada Eesti neljas mobiilsideoperaator?</b>

Ei läheks, sellel firmal pole siin shanssi. Eesti turu kriitiline mass on liiga väike ja marginaalsel operaatoril on väga raske otsad kokku viia.

<B>Sinu tööaeg Tele2-s langes kokku uue telekommunikatsioonifirma jaoks keerulise ajaga - telefonituru avanemisega, konkureerimisega Eesti Telefoniga. Kuidas hindad praegust hetkeseisu?</b>

Meil õnnestus saavutada oluliselt parem tulemus, kui arvasime. Ma ei oska öelda, on see meie võit või viik, aga kindlasti pole see kaotus.

<b>Millise saavutusega oled kõige rohkem rahul?</b>

Sellega, et pisikesest Eestis on õnnestunud leida tõeliselt tugevaid tegijaid ja luua tugev meeskond Tele2s. Ka firmast lahkumine on tavaliselt keeruline, sest tekib järglase küsimus. Siin seda probleemi ei ole. Üllar (praegune Tele2 Eesti tegevjuht Üllar Jaaksoo -toim.) on suure potentsiaaliga juht, kelle kätte võib kogu majapidamise rahuliku südamega jätta.

<b>Millist otsust kahetsed, mida võinuks paremini teha?</b>

Kuna suur hulk energiat läks interneti ja telekomi äride peale, siis tagantjärele vaadates jäi kaabel-TV jaoks tähelepanu veidi väheseks. Õnneks muutus juulis seadus, turg avati kõigile soovijatele ja seetõttu oleme sunnitud kaabeltelevisiooni nüüd väga kiiresti arendama. Stabiilselt tuksuvasse ärisse tekkis sellega uus väljakutse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing