Riigi kinnisvarafirmale lisandub 75 hoonet

06. detsember 2001, 08:09

Suvel loodud Riigi Kinnisvara AS omandab lähipäevil umbes 75 ministeeriumidele kuuluvat kinnisvaraobjekti ning kasvatab sellega aktsiakapitali 600 miljoni kroonini, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Nädala jooksul saame rahandusministeeriumiga valitsusele esitatava dokumendipaketi kokku,? lootis Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimees Enn Teimann. ?Mõned asjad on veel tehnilistes nüanssides kinni.?

Praegu on kinnisvarafirma aktsiakapital 81 miljoni krooni suurune.

Mitterahalise sissemaksena antakse ettevõttele muu hulgas üle kohtu- ja prokuratuurimajad, politseihooned, maksuameti, statistikaameti ning tolliameti hooned. Teimann ütles, et 75 objekti on esialgne arv ning võib muutuda.

Valitsus pidi järgmisel teisipäeval arutama Riigi Kinnisvara AS-i aktsiakapitali suurendamist, kuid punkt lükati materjali mahukuse tõttu edasi.

Riigi Kinnisvara ASi kavandatav 600 miljoni kroonine aktsiakapital annab märku hiigelettevõtte tekkest. Kontserni Eesti Põlevkivi aktsiakapitali suurus on näiteks 443 miljonit krooni, Tiit Vähi juhitaval Silmet Grupil veidi üle 40 miljoni krooni ja Sampo Pangal 323 miljonit krooni.

Erinevalt Teimannist väitis Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi finantsdirektor Heino Viik, et firma aktsiakapitali suurus tuleb ilmselt väiksem. ?Rahandusministeerium paneb alles paketti kokku, see ei ole veel lõplikult selge,? lisas ta.

Riiklik kinnisvarafirma plaanib hakata pakkuma kompleksset teenust, sealhulgas koristustöid.

Mitu ametit on avaldanud arvamust, et Riigi Kinnisvara ASi teenused võivad osutuda praegusest kulukamaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing