Ei plahvata

Mart Normet 07. detsember 2001, 00:00

Enne kuulama asumist olin veendunud, et see plaat plahvatab. Kreatiivse energia poolest. Sest Robbie Williams on end seni tõestanud kui äärmiselt stiilitundlikku ja julget artisti. Paraku aga selgus, et pole sel plaadil plahvatusohtlikku midagi.

Robbie kontekstis mängulise pealkirjaga plaat (eelmine kandis nime ?Sing When You?re Winning?) koosneb 14 klassikalisest svingi ja d?äss-bluusi palast ning ühest uuest loost, autoriteks Robbie ise ja tema koostööpartner Guy Chambers.

Nii et peaasjalikult on tegu tänapäeva ühe edukama ja edevama artisti kummardusega oma iidolite poole, kellesarnaselt cool?iks ta püüdleb. Selleks kasutab Robbie maailma parimaid swingimuuskuid ning auhindadega pärjatud stuudiotehnikuid. Läbikukkumisvõimalus on viidud miinimumini.

Keerutades seda ketast plaadimängijas edasi-tagasi, on distantsilt muidugi keeruline kui mitte võimatu öelda, milles siis ikkagi asi, et see ei plahvata.

Meenutades näiteks, kuidas on esitanud lugu ?Mack The Knife? Louis Armstrong või mõne aasta eest Jazzkaarel Peeter Volkonski, saab Robbie katsetuse kohta öelda lihtsalt ?viisakas?. Ei midagi enamat. Ja nii pea kogu plaadi ulatuses. Liiga tagasihoidlik ja väheloominguline on Robbie siin suuri klassikalisi palu lauldes. Tegelikult ju tüüpiline, et püütakse järele teha midagi, mida väga armastatakse. Siis juhtub ikka, et lõugade vahel olev tükk on liiga suur ja armas.

Ise on Robbie albumiga muidugi väga rahul. Rohkem kui ühegi varasemaga. Mis on ka arusaadav, sest täitunud on tema unistus.

Osa tema unistusest oli ka duett Nicole Kidmaniga. Ja ?Somethin? Stupid? kõlab tõesti päris hästi. Eelkõige just tänu naisnäitleja lauluoskusele ning häälte kokkusobimisele. See kahehäälne lembelaul on üks peamisi pretendente jõuluaja number üheks Briti singlitabelis. Ja mis seal salata, ilmselt lööb kogu see album nii mitmedki jõulutabelid kinni. Äriidee eest maksimumpunktid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing