ÄP fototoimetus • 6. detsember 2001 kell 22:00

Võta riske, maanda riske ja teeni omanikele raha

Sampole hakkas kümmekond aastat tagasi Soome turg kitsaks jääma, mistõttu võeti ette agressiivne laienemine väljapoole. Sampo Grupp tegutseb täna kümnes riigis, pakkudes kindlustus-, pangandus-, investeerimis- ja varahaldusteenusi.

Soomes on Sampo kindlustuse turuliider ? kahjukindlustusturust kuulub firmale 35 ja elukindlustusturust 27. Liidritel on tavaliselt võime kujundada hinda, kui konkurents pole väga tihe.

Sampo kasumit vaadates domineerib tegevusaladest kindlustustegevus, mis seisneb riskide võtmises, müües poliise, riskide edasikindlustamises ja kahjunõuete käsitlemises ja hüvitamises. Suures osas paigutatakse saadavad vahendid kapitaliturgudele, mis on muutnud kindlustusseltside kasumiteenimise võime suuresti sõltuvaks kapitaliturgudel toimuvast (viimasel ajal on turud väga kõikuvad). Lisaks oleneb ettevõtte kasum hüvitavate kahjude tasemest ning kogutud preemiatest.

Autor: ÄP

Hetkel kuum