• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Pank: inflatsioonisurve alaneb

  Eesti tarbijahindade kasvutempo alanemine novembris 4,2 protsendini oktoobri 4,8-lt protsendilt vastas ootustele ning eurotsooni arengutele. Energiahindade langus ning toidukaupade hindade stabiliseerumine toetavad inflatsioonimäära jätkuvat alanemist.

  Impordi- ja tööstustoodete mõõdukas hinnakasv või isegi odavnemine annavad samuti alust tarbijahindade inflatsioonimäära korrigeerumisele allapoole.
  Eurotsoonis ei nähta praegu mingit ohtu inflatsiooni kiirenemisele, kuna nõrgenenud nõudlus ning tööturult pärinev inflatsioonisurve vähenemine ei ohusta hinnastabiilsust.
  Hinnakasvu kiirenemist ennustatakse eurotsoonile seoses võimaliku majanduskasvu taastumisega 2002. aasta teisel poolel. Arvestades nõrgenevat kodu- ja välismaist nõudlust, korrigeeritakse enamikes majandusruumides inflatsiooni varasemaid prognoose pigem allapoole.
  Ka Eestis jääb järgmise aasta inflatsioon selgelt alla 2001. aasta omale, kuigi hinnakasvu kiirendajaks osutub reguleeritud hindade tõus. Eesti Pank ennustab käesoleva aasta tarbijahindade kasvuks 5,7 protsenti ning 2002. aastal 3,7 protsenti.
  Eurotsooni inflatsioon alanes novembris Eurostati hinnangul 2,1 protsendini oktoobri 2,4-lt. Eurotsooni 2002. aasta inflatsiooniks ennustab Euroopa Komisjon 1,8 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.