Ülo Toomsalu • 10 detsember 2001

Res Publica on leidnud 69 rahastajat

Uue erakonna toetajate nimekirjas on 69 inimest, nende seas Hansapanga nõukogu liige Tiina Mõis ning Pakterminali juht Aadu Luukas, kuid partei ei soostu toetussummasid avalikustama, kirjutab Eesti Päevaleht.

<pilt#AaduLuukas.jpg#Aadu Luukas on üks Res Publica rahastajatest#200#153#0> Ühenduse Vabariigi Eest ? Res Publica turundusjuht Andres Kask teatas, et iga toetaja on väärtus omaette ning summade järgi ei saa neid eraldada.

?Ühe jaoks on 500 krooni suur summa, teine saab uue erakonna sündi toetada 500 000 krooniga. Kõik nad on meile väga väärtuslikud,? märkis Kask.

Samuti ei soostunud Kask avaldama partei juhtfiguuride, näiteks peasekretär Ken-Marti Vaheri töötasu. ?Ei kommenteeri, kas see jääb alla või üle 25 000 krooni, sest inimestel on töölepingutes õigus paluda konfidentsiaalsust,? ütles Kask. ?Kuid kuhu siis veel investeerida, kui mitte südamega oma tööd tegevaisse erakonna liikmetesse.?

Üldkogu korraldamise eelarve oli pool miljonit krooni ning turundusjuhi sõnul seda ei ületatud.

Hetkel kuum