Kesklinnas korrastatakse kohanimesid

11. detsember 2001, 16:54

Lihtsustamaks väikekohtade ametlikku nimekasutust soovib linnavalitsus määrata viiele Tallinna kesklinnas paiknevale väikepiirkonnale ühe põhinime, ainsana säilitaks lisanime Virumägi, mida rahvasuus kutsutakse ka Musumäeks.

Vanalinnas asuvatele piirkondadele kinnitati ametlikeks nimedeks Harjumägi (Vabaduse väljaku ja Toompea tänava vaheline haljasala), Rannamägi (Rannamäe tee ja Põhja puiestee vaheline haljasala), Suurgildi plats (Pika tänava osa Suurgildi hoone ees), Lindamägi (Falgi tee ja Hirvepargi vaheline haljasala) ja Mayeri trepp (Vabaduse väljakult Komandandi teele suunduv trepp).

Kõik eelpool mainitud kohad on tuntud mitme nime järgi - näiteks Harjumäge teatakse ka Harjuvärava mäe või Ingeri bastionina. Pealinna kohanimekorraldaja Silvia Ehrenbuschi sõnul on selline paralleelnimede kasutamine tülikas. 'Vastavalt kohanimeseadusele peab mitme ametliku nimega paik olema dokumentides ja kaartidel kirjutatud kõigi nimedega, mis tihtilugu on äärmiselt tülikas. Sellest tulenevalt tegigi Tallinna nimekomisjoni ettepaneku määrata piirkondadele vaid üks ametlik nimi,' ütles Ehrenbusch.

'Rahvasuus ning ajaloolaste kõnepruugis kasutatavaid kohanimed ei kao kuhugi. Kavandatav määrus reguleerib üksnes kohanimede ametlikku kasutamist,' kinnitas Tallinna kohanimekorraldaja Silvia Ehrenbusch.

Kesklinna valitsus peab korraldama väikekohtadesse nende ametliku nimega tähiste paigaldamise.

Ühes kavandatava kuue kohanimega, on Tallinna vanalinnas 43 ametliku nimega väikekohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing