Linn lammutab majale loata ehitatud viienda korruse

11. detsember 2001, 08:03

Tallinna palkab vajadusel ehitusfirma, kes lammutaks Vilmsi 29 kerkivale korterelamule ebaseaduslikult ehitatava viienda korruse, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kõigepealt määrame neile hiigeltrahvid kaela ja teeme ettekirjutuse viies korrus maha lammutada,? ütles Tallinna regulatsiooni ja kontrolliteenistuse direktor Rain Seier. ?Kui nad sellele ei reageeri, siis läheb see korrus linnavalitsuse otsusega lammutamisele.?

Seieri sõnul ei saa linn majaehitust füüsiliselt takistada ega peatada, küll aga ehitajate elu bürokraatlike nippidega põrguks muuta. ?Me ei anna majale kasutusluba,? ütles Seier. ?Nad ei saa nagunii kortereid müüa ega mingeid tehinguid selle majaga teha.?

Seni pole miski suutnud peatada ehitusfirma OÜ Müller Lahendused tegevust, kes ehitab ettekirjutusi eirates Kadriorgu neljakorruselise maja asemele viiekorruselist.

?Me ei saa ju ehitusele minna ja töömehel haamrit käest võtta,? lausus politseiameti pressibüroo juhataja Indrek Raudjalg. ?Kui aga mõni teine ehitusfirma läheb linnavalitsuse korraldusel sinna viiendat korrust lammutama, siis saame küll tagada oma kohalolekuga avaliku korra ja vaadata, et keegi lammutamist takistama ei hakkaks.?

Ebaseaduslikku ehitustegevust ei aidanud peatada isegi majandusministeeriumi litsentsikomisjoni möödunud nädalal tehtud otsus tühistada OÜ Müller Lahendused tegevuslitsents ? firma jätkab majaehitust täie hooga sellest hoolimata.

OÜ Müller Lahenduste hanke- ja ehitusjuht Urmas Kuusküll ütles eile Eesti Päevalehele, et ta ei tea litsentsi peatamisest midagi.

?Mulle pole keegi ametlikku paberit saatnud,? lausus Kuusküll. ?Ma ei saa enam ehitust peatada. Materjal on tellitud ja kõik lepingud sõlmitud viie korruse peale. Ma ei saa neljakorruselist maja ehitada, kui mul on projekt viiekorruselise peale.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing